HU EN

Hírek

MÚZEUMUNK INGYENESEN LÁTOGATHATÓ A NEMZETI ÜNNEPNAPOK ALKALMÁBÓL

Múzeumunk nemzeti ünnepeinken (március 15, augusztus 20, október 23.) illetve február 25-én a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából ingyenesen látogatható.

2023. március 14.

A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja – Az utolsó ’56-os kivégzett: Nickelsburg László (1924–1961)

Az 1956-os forradalom és szabadságharcban való részvételért az utolsó halálos ítéletet Nickelsburg Lászlón hajtották végre, 1961. augusztus 26-án. A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából ezúttal Nickelsburg László, az '56-os forradalom utáni megtorlás utolsó áldozatának történetét mutatjuk be.

2023. március 1.

A kommunista diktatúrák ádozataira emlékeztek

A Terror Háza Múzeumban emlékeztek meg a kommunizmus világszerte mintegy 100 millió áldozatáról. A rendezvényen beszédet mondott Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, valamint Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója.

2023. február 25.

TOVÁBBI HÍREK

Kiadványok

A Fidesz-recept – Kampányból kampányba

A rendszerváltoztatás óta soha nem kapott még annyi szavazatot egyetlen párt sem Magyarországon, mint amennyit a Fidesz–KDNP-pártszövetség 2022-ben. Így egymás után negyedik alkalommal szerzett kétharmados parlamenti többséget a jobboldal. Hiába az összefogott ellenzék, a gazdasági válság, a járvány és a háború, nemhogy gyengült volna a Fidesz, de még erősödött is. Mi a siker receptje? Deák Dániel erre a kérdésre válaszol a 21 zsebkönyvsorozat most megjelenő kötetében.

TOVÁBBI KIADVÁNYOK