HU EN

Hírek

Ingyenes nyitvatartás és fényfestés október 23-án

Nemzeti ünnepünkön múzeumunk ingyenesen tart nyitva. Látogatóink egész nap gyertyagyújtással emlékezhetnek az 1956-os forradalom és szabadságharc áldozataira, a múzeum előtti Hősök falánál. Október 23-án az fényfestés lesz látható a Terror Háza Múzeum falain.

2021. október 20.

ÉVFORDULOK - MŰTÁRGYAK - Ítélet a Vasas-székházban

„A kígyó fejét, amely meg akart marni bennünket, szét kell taposni!” – hangzott el az alig fél évvel korábban letartóztatott, korábban „vaskezű belügyminiszternek” titulált Rajk László elleni vádbeszéd egyik kulcsmondata.

2021. október 1.

Idén is: Elmondjuk, hogy tudd! – rendhagyó történelemórák októberben

2021 őszén is: Elmondjuk, hogy tudd! Október 19-22 között tematikus előadásainkon újra várunk minden történelem iránt érdeklődő diákot a Terror Háza Múzeumban, ahol történészeink a harminc éve történt rendszerváltoztatás alkalmából mutatják be a hajdani változásokat, valamint a kommunista diktatúra történetének eseményeit járják körül.

2021. szeptember 27.

TOVÁBBI HÍREK

Kiadványok

Mi lett veled szociáldemokrácia?

A világ a Nagy Újrakezdés (Great Reset) neoliberális kísérletét nyögi, amit a harmadik utas szociáldemokraták teljes mellszélességgel támogatnak. Válaszúthoz érkeztek. Önfeladásuk visszatükröződik társadalmi támogatottságuk vészes apadásában. Vagy szakítanak a neoliberalizmussal, vagy tovább csúsznak lefelé a hitelességi lejtőn. Nincs harmadik út.

TOVÁBBI KIADVÁNYOK