A Múzeumok Éjszakáján is Házhoz ment a múzeum

A Terror Háza Múzeum történésze, Lakatos Dorina Rabszolgasorsra ítélve – Élni és túlélni a GULAG-on címmel tartott előadást, a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat részeként, Kecelen, a Pintér Művek Haditechnikai Parkban.

RENDHAGYÓ TÖRTÉNELEMÓRÁK, FILMVETÍTÉS ÉS MŰTÁRGYBEMUTATÓ A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJÁN

Változatos programokkal, rendhagyó történelemórákkal, filmvetítéssel és műtárgybemutatóval várjuk az érdeklődőket az idei Múzeumok Éjszakáján, 2024. június 22-én, szombaton, 18.00 órától 02.00 óra között. A látogatók megtekinthetik állandó tárlatunkat, előadást hallhatnak a II. világháború utáni magyar labdarúgás helyzetéről,  a legendás Aranycsapatról és Puskás Öcsi 1956-os forradalom és szabadságharccal való kapcsolatáról.

Megérkezett a Terror Háza Gulag-vándorkiállítása két kecskeméti iskolába

Megérkezett hétfőn a Terror Háza Gulag-vándorkiállítása két kecskeméti iskolába. Reggel a Szent Imre Katolikus Általános Iskola, déltől pedig a Zrínyi Ilona Általános Iskola 7-8. osztályos diákjai vehettek részt rendhagyó történelemórán Balogh Gábornak, a Terror Háza történészének vezetésével. Az izgalmas előadásban megelevenedtek a kényszermunkatáborok mindennapjai, és a diákok hallhattak arról is, milyen hozzáállás és milyen praktikák kellettek ahhoz, hogy valakinek esélye legyen túlélni a nem ritkán többéves rabságot.

Vándorkiállítás érkezett a kecskeméti Wojtyla Barátság Központba

Csütörtökön megnyitották a kecskeméti Karol Wojtyla Barátság Központban a Terror Háza Múzeum vándorkiállítását, melyet az intézmény vezető történésze, Balogh Gábor egy rendhagyó történelemórával kötött egybe.

Múzeumpedagógiai foglalkozás a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapján

1944. április 16-án, a náci megszállás alatt álló Magyarországon megkezdődött a magyar zsidók gettókba zárása. Az Országgyűlés 2000-ben határozatot fogadott el, amelyben április 16-át a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapjává nyilvánította. A Terror Háza Múzeum és a múzeumot fenntartó Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány múzeumpedagógiai foglalkozással, valamint A magyarországi zsidó holokauszt kisenciklopédiája című elektronikus kötet kiadásával tisztelgett az áldozatok emléke előtt.  

© Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány – Minden jog fenntartva!