Hírek

A kommunizmus emberellenes, velejéig romlott eszme

Mi itt, Közép-Európában tisztában vagyunk vele, hogy a kommunizmus emberellenes, velejéig romlott eszme – jelentette ki Fekete Rajmund, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója szerdán, „Az igazság hírnöke” címmel tartott rendezvényen a Terror Háza Múzeumban.

2023. március 29.

Viszlát, Lenin! – Hogyan éltem túl a világvégét?

Március 29-én Cătălin Mitulescu román filmrendező, Hogyan éltem túl a világvégét? című filmjének vetítésével folytatódott a Terror Háza Múzeum és a Kommunizmuskutató Intézet, Viszlát, Lenin című rendezvénysorozata. A vetítést megelőzően Balogh Gábor, a Terror Háza Múzeum történésze Ferkó Dániel történésszel beszélgetett.

2023. március 29.

Rangos állami kitüntetést kapott Schmidt Mária

A Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal polgári tagozat kitüntetésben részesült Dr. Schmidt Mária Széchenyi-díjas történész, a Terror Háza Múzeum, a XX. Század Intézet és a XXI. Század Intézet főigazgatója, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem egyetemi tanára, volt kormánybiztos.

2023. március 14.

MÚZEUMUNK INGYENESEN LÁTOGATHATÓ A NEMZETI ÜNNEPNAPOK ALKALMÁBÓL

Múzeumunk nemzeti ünnepeinken (március 15, augusztus 20, október 23.) illetve február 25-én a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából ingyenesen látogatható.

2023. március 14.

A kommunista diktatúrák áldozatai – Szűcs Sándor (1921–1951)

Az államhatalomnak kapóra jött Szűcs Sándor labdarúgó és szerelme, Kovács Erzsi táncdalénekes esete. A két fiatal 1948-ban ismerkedett meg egymással és hamarosan szerelembe estek. Mindketten családos emberek voltak, így a „szocialista erkölcsökkel” nem volt összeegyeztethető a kapcsolatuk. A kommunizmus áldozatait bemutató sorozatukban ez alkalommal Szűcs Sándor labdarúgó történetét mutatjuk be.

2023. március 9.