Hírek

EGÉSZ HÉTEN PROGRAMOK A TERROR HÁZA MÚZEUMBAN A KOMMUNIZMUS ÁLDOZATAINAK EMLÉKNAPJA ALKALMÁBÓL

Változatos programokkal készül idén is a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából a Terror Háza Múzeum. Február 19. és 25. között rendhagyó tárlatvezetésekkel, rendhagyó történelemórákkal, múzeumpedagógiai foglalkozásokkal, emlékünnepséggel, gyertyagyújtással, ingyenes nyitvatartással és fényfestéssel emlékezünk a kommunista diktatúrák áldozataira.

2024. február 19.

Rendhagyó történelemórák és múzeumpedagógiai foglalkozások a Terror Háza Múzeumban

A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából, február 20. (kedd) és február 23. (péntek) 10 és 15 óra között történész munkatársaink ismeretterjesztő előadásokat tartanak a történelem iránt érdeklődő felsős és középiskolás diákoknak. A rendhagyó történelemórák mellett idén februártól múzeumpedagógiai foglalkozásokra is sor kerül.

2024. február 19.

A kommunizmus hatalomra jutását és következményeit mutatja be egy kiállítás Bodajkon

Február 15-én egy előadással egybekötött kiállítás megnyitót tartottak a Bodajki Művelődési Házban. Az eseményen a Terror Háza Múzeum történésze, László Bernadett beszélt telt ház előtt, a kommunizmus térhódításáról, politikai csatározásokról és a magyar deportáltak százezreiről. A Terror Háza Múzeum „Házhoz megy a múzeum” című országjáró körútja ezúttal Bodajkon horgonyzott le pár napra. A kiállítás maga a művelődési ház büfétermében látható, ám a megnyitó estéjén egy előadást is szerveztek, melyen László Bernadett, a Terror Háza Múzeum történésze tartott rendhagyó történelemórát.

2024. február 16.

Az Év Applikációja különdíjat nyert a Terror Háza Múzeum Budapest 1956 alkalmazása

A Terror Háza Múzeum Budapest 1956 alkalmazása nyerte el Az Év Applikációja 2023 versenyének Különdíját. Magyarország legnagyobb digitális marketingkommunikációs pályázatán múzeumunk mellett a Kommunizmuskutató Intézet megújult weboldala non-profit kategóriában minőségi, míg oktatás kategóriában különdíjat nyert.

2024. február 13.

Álláslehetőség – Villanyszerelő/Gépész karbantartó

A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány fenntartásában működő TERROR HÁZA MÚZEUM álláspályázatot hirdet VILLANYSZERELŐ/GÉPÉSZ KARBANTARTÓ munkakör betöltésére.

2024. január 11.