Hírek

„Ez a múzeum arról szól, hogy mennyire fontos a szabadság”

Mécsesgyújtással és néma főhajtással tisztelgett a kommunizmus áldozatainak emléke előtt Magyarorszàg köztársasági elnöke.

2022. február 25.

Rendhagyó történelemórák – Informatív, hasznos tudás

Több mint 1200 diák vett részt négy nap alatt az Elmondjuk, hogy tudd! elnevezésű rendhagyó történelemórákon, a megnyitásának húszéves jubileumát ünneplő Terror Háza Múzeumban. A tanulók idén Egerből, Szolnokról, Komlóról, Csömörről, Debrecenből, Kaposvárról, Karcagról, Szigetszentmiklósról, Győrből, Nyíregyházáról, Vácról, Ócsáról, valamint budapesti általános- és középiskolákból érkeztek.

2022. február 25.

Emlékezni kötelesség

Vörös csillag a kereszt ellen címmel rendezett közös konferenciát a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja és a Terror Háza Múzeum megnyitásának 20. évfordulója alkalmából a Közép és Kelet-Európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány valamint a kereszténydemokrata Szent István Intézet.

2022. február 24.

TÁJÉKOZTATÁS FORGALMI REND VÁLTOZÁSÁRÓL

Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy 2022. február 23–27 között a forgalmi rend az alábbiakban változik a Terror Háza Múzeum környékén.

2022. február 22.

Évszázadok óta közös sorson osztozunk

Megvilágított tablók állnak Szekszárdon a Wosinsky Mór Megyei Múzeum előtt egy héten át. A színes tablók a Harminc éve szabadon rendezvénysorozat Magyar cigány hősök című vándorkiállításának részei.

2022. február 21.