Hírek

Őseik múltjával és családjaik szülőföldjével ismerkednek amerikai és kanadai fiatalok

Őseik múltjával és családjaik szülőföldjével ismerkednek Magyarországról elszármazott amerikai és kanadai fiatalok. Idén tizenöt ösztöndíjas érkezett. Két hetet töltenek itt a washingtoni Kossuth Alapítvány jóvoltából. A program célja, hogy megismerjék az ország történelmét, hagyományait és a mai magyar kultúrát. A Duna TV Híróra című műsorának összeállítása.

2014. július 14.

Schmidt Mária: És az én érzékenységem nem számít?

Nehogy már nekem azt kelljen nézni valakiben, hogy nem volt-e a dédapja csendőr, vagy nem volt-e a nagyapja ávós – mondja Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója. A Népszabadság interjúja.

2014. július 12.

Tárlatvezetés amerikai magyar fiataloknak

Amerikai magyar fiataloknak tartottak tárlatvezetést a Terror Háza Múzeumban. A Reconnect Hungary Program ösztöndíjasai múlt hét szerdán érkeztek Magyarországra, hogy egy kéthetes intenzív túrán megismerkedjenek az ország történelmével. Az MTV és a Hír Televízió összeállítása.

2014. július 11.

Intenzív tárlatvezetés Magyarországról

A Reconnect Hungary program keretében amerikai magyar fiatalok kapnak lehetőséget Magyarország alaposabb megismerésére. Kossuth Rádió Esti krónika című műsorának felvétele.

2014. július 11.

Schmidt Mária: Tisztázni kell a múltat

A Terror Háza Múzeum főigazgatója Bolgár György műsorában a Szabadság téri német megszállás áldozatai emlékmű kapcsán elmondta, itt az ideje, hogy tiszta fejjel tekintsünk vissza a kommunista és a náci megszállás idejére is. A Klubrádió felvétele.

2014. július 10.