Hírek

Országos érdeklődés kísérte rendhagyó történelemóráinkat

Idén csaknem ezerötszáz diák vett részt öt nap alatt az Elmondjuk, hogy tudd! elnevezésű rendhagyó történelemórákon a Terror Háza Múzeumban. A tanulók az egész országból, valamint budapesti általános- és középiskolákból érkeztek.

2020. február 28.

A bohém zseni – könyv jelenik meg Gróf Andrássy Gyula szellemi-politikai arcéléről

A hamarosan kapható kiadványt a 2018-ban elhunyt Tőkéczki László, Széchenyi-díjas történész írta.

2020. február 28.

„A világ legjobb dolga magyarnak lenni” – Elhunyt Szentandrássy István

Hatvankét éves korában, hosszan tartó betegség után elhunyt Szentandrássy István roma származású Kossuth-díjas festőművész. A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány hálával emlékezik vissza a művészre, aki szívhez szóló festményeivel sajátos színvilággal ábrázolta a cigányság ősi, balladisztikus hagyományait és alakjait, munkásságával járulva hozzá a hazai cigány kultúra megőrzéséhez és széles körű megismertetéséhez.

2020. február 27.

Sztárok tartottak tárlatvezetést

A kommunizmus áldozatainak emléknapjához kapcsolódóan február 24-én ismert zenészek, színészek, sportolók tartottak különleges tárlatvezetéseket múzeumunkban.

2020. február 26.

„Magyarország irtózatos árat fizetett a kommunizmus bűneiért”

Harminc éve szabadok vagyunk, de időre van még szükség, hogy a majd félévszázados diktatúra romjait végleg eltakarítsuk – jelentette ki Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója a kommunizmus áldozatainak emléknapján az Uránia Nemzeti Filmszínházban tartott megemlékezésen. A kommunizmussal szembeni küzdelem igaz harc volt – emelte ki ugyanitt beszédében Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter.

2020. február 26.