Hírek

Kiadványaink a 90. Ünnepi Könyvhéten

Az idei Ünnepi Könyvhéten is jelentkezik újdonságokkal a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány. Megismerhetik Kormos Valéria: Álomszövők – Nőnek lenni a Kádár-korban, Békés Márton: Fordul a szél, valamint Gerő András: Hit, illúziókkal című új köteteit, ezenkívül számos, közelmúltban megjelent nagy sikerű kiadványaink között válogathatnak.

2019. május 30.

Megjelent Gát Ákos Bence jogász, politológus könyve

A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány kiadásában jelent meg Gát Ákos Bence, jogász, politológus legújabb könyve, Küzdelem az európai színtéren címmel. A kötet megvásárolható a Terror Háza Múzeum könyvesboltjában, valamint a nagyobb könyvesboltokban.

2019. május 22.

„Hívőként is éreztem, hogy kötelességem segíteni a szaléziakat”

A Terror Háza Múzeum történész-muzeológusa, B. Varga Judit levéltári kutatásának köszönhetően a múlt hónap végén megtalálták Boldog Sándor István szalézi szerzetes, vértanú ereklyéit, akit 1953. június 8. akasztottak fel a magyarországi kommunisták. A vértanút 2013. október 19. avatták boldoggá, de a titkosított kivégzések, temetések miatt akkor még nem tudhatták hol rejtőznek földi maradványai.

2019. április 17.

A Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapján Ferenczy Bénire emlékeztünk

A Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapja alkalmából Ferenczy Béni, Kossuth-díjas szobrászművészre emlékeztek a Terror Háza Múzeum előtt. A megjelenteket Tallai Gábor, a múzeum programigazgatója köszöntötte. Beszédet mondott Köves Slomó főrabbi, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközösség vezetője és Dr. Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztere.

2019. április 14.

Együtt, szabadon

A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány kampányt indított, amellyel olyan roma emberekre, a rendszerváltoztatáshoz vezető út „szabadságharcosaira” emlékezik, akiknek példaadása örökre ott áll a magyarországi cigányság előtt – mondta el Schmidt Mária Terror Háza Múzeum főigazgatója április 8-án, a Nemzetközi Roma Napon.

2019. április 9.