Hírek

Tanulj otthon! – online oktatási anyagokkal segít a Terror Háza Múzeum

A Terror Háza Múzeum és társintézményei az elkövetkező hetekben számos szakmai előadással és más ismeretterjesztő anyaggal járulnak hozzá ahhoz, hogy a diákok számára az otthoni tanulás hatékony, de egyúttal élmény is legyen.

2020. március 18.

Rendkívüli közlemény

Tisztelt látogatóink! Magyarország kormánya a koronavírus járvány miatt 2020. március 11-én hazánk egész területére vészhelyzetet hirdetett ki. A rendkívüli állapotra való tekintettel és a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében 2020. március 17-től a Terror Háza Múzeum határozatlan ideig zárva tart.

2020. március 16.

Lovas Miklós recenziója Tőkéczki László könyvéről

Vannak egyéniségek, akik meghatározzák korukat. Tudás és karizmatikus fellépés döntő befolyásolási képességgé egyesül bennük. Ezek az emberek mutatnak nekünk irányt, alkotnak számunkra struktúrát, ők írják a történelmünket.

2020. március 12.

ÉVFORDULÓK – MŰTÁRGYAK – Acélember műselyemből

„Szívbe markoló fájdalom, kisírt szemek kísérik a lesújtó hírt mindenfelé, amerre csak ember él. Sztálinunk szíve megszűnt dobogni. Sztálin meghalt.” – szólt a filmhíradó tudósítása 1953. március 5-én. A központilag elrendelt gyászban mindenkinek részt kellett vennie és ki kellett fejeznie szomorúságát; sok munkahelyen pedig – mintegy felajánlásul a halott vezetőnek – fogadalmakat követeltek a még hatékonyabb munkavégzésre, a többlettermelésre, a tervek túlteljesítéseire vonatkozóan. A „népek nagy tanítójának” nevezett diktátor halálában is tovább kínozta a kommunista tömb lakóit.

2020. március 5.

Országos érdeklődés kísérte rendhagyó történelemóráinkat

Idén csaknem ezerötszáz diák vett részt öt nap alatt az Elmondjuk, hogy tudd! elnevezésű rendhagyó történelemórákon a Terror Háza Múzeumban. A tanulók az egész országból, valamint budapesti általános- és középiskolákból érkeztek.

2020. február 28.