Hírek

A legmodernebb magyar nő – Slachta Margitról nyílt kiállítás a Terror Háza Múzeumban

Slachta Margit (1884–1974) szerzetes nővér, az első magyar női parlamenti képviselő előtt tiszteleg a Terror Háza Múzeum és a XX. Század Intézet február 9-én megnyílt időszaki kiállítása. Múzeumunk ezzel – egyedülálló módon – Magyarországon először rendez kiállítást Slachta Margit mindenki számára példamutató, kivételes erkölcsi tartásról tanúbizonyságot tevő életútjáról.

2022. február 9.

Barcs roma közössége büszke hőseire

A hétvégén nyílt meg az a kiállítás, melyet a Terror Háza Múzeumot fenntartó Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány, a Roma Kapcsolatokért Felelős Kormánybiztossággal közösen indított el, hogy bemutassa azokat a többségében roma származású hősöket, akik példaként állhatnak a jövő nemzedékei előtt.

2022. február 5.

Megnyitották a magyar cigányság hőseiről szóló vándorkiállítást Pécsett

Az 1956-os forradalom és a rendszerváltozás idején példaértékű szerepet vállalt magyar cigányság hőseit bemutató tárlatot országszerte 25 helyszínen, elsőként a pécsi Zsolnay-negyedben lehet megtekinteni, február 4-10. között.

2022. február 4.

Reagálás Karsai György és Karsai László a Terror Háza Múzeumnak küldött levelére

Karsai György a Színház- és Filmművészeti Egyetem és Karsai László a Szegedi Tudományegyetem oktatói megtiltanák, hogy kommunista nagyapjuk, Hárs László egyik szerzeményét, amit a Terror Háza Múzeumban bemutatunk, megismerhesse az utókor. Minden bizonnyal meg akarják a mai fiatalságot óvni tőle. Közel húsz évvel a múzeum megnyitása után jöttek rá, hogy ők a jogutódok. Levelet is írtak.

2022. január 20.

Februárban ismét Elmondjuk, hogy tudd! – Rendhagyó történelemórák a Terror Háza Múzeumban

Februárban ismét izgalmas előadásokkal várjuk a középiskolás diákokat a Terror Háza Múzeumban. Történész munkatársaink ismeretterjesztő prezentációi idén a múzeum állandó kiállításához kapcsolódnak.

2022. január 20.