Hírek

Hátránnyal indultak, hősök lettek a cigányok között

Együtt, szabadon – magyar cigány hősök címmel nyílt kiállítás Kaposváron a Kossuth tér és a Noszlopy utcában.

2022. március 6.

Együtt, szabadon - Magyar Cigány Hősök

Március 10-ig látható az Együtt, szabadon – Magyar cigány hősök című tárlat Zalaegerszegen, a Keresztury VMK előtti téren.

2022. március 5.

Szegedre érkezett a cigányság hősei előtt tisztelgő tárlat

Március 3-ig tekinthető meg a Dóm téren az a szabadtéri tárlat, mely a magyar cigányság hősei előtt hajt fejet. A példaképek közt ott van Szirtesi Zoltán dorozsmai háziorvos is, aki több mint 50 éve gyógyít, és aki szerint nincs cigány és magyar, egészséges van és beteg.

2022. február 26.

Makón a Terror Háza Múzeum utazó kiállítása

Makón a Hagymaház előtt nyílt szabadtéri kiállítás Együtt szabadon – magyar cigány hősök címmel, mely a Terror Háza Múzeum utazó kiállítása, és mintegy 30 roma ’56-os szabadságharcost, illetve példaképnek tekinthető cigány származású kortárs művészt, értelmiségit mutat be.

2022. február 25.

„Az Önök munkája rendkívül jelentős a történelmi emlékezet megörökítése terén”

Levélben fejezte ki gratulációját a Terror Háza Múzeum húszéves fennállásának apropóján Arūnas Bubnys, a Litvániai Népirtás és Ellenállás Kutatóközpont főigazgatója. Az intézményvezető Schmidt Mária főigazgató asszonynak címzett levelében úgy fogalmazott, „Az Önök munkája rendkívül jelentős a történelmi emlékezet megörökítése terén.”

2022. február 25.