Hírek

Emlékezzünk a totalitárius diktatúrák áldozataira!

A Hitler–Sztálin paktum aláírásának 81. évfordulóján Európa-szerte fejet hajtunk a náci és a kommunista diktatúrák áldozatainak emléke előtt.

2020. augusztus 23.

Filmvetítések és ingyenes nyitva tartás az augusztus 20-i nemzeti ünnepen

Államalapításunk ünnepe alkalmából - "Ahogyan még soha nem hallottál az első világháborúról" címmel ingyenes filmvetítéssel készül a Terror Háza Múzeum. A filmeket a harmadik emeleti nagyteremben vetítjük. Múzeumunk augusztus 20-án ingyenesen látogatható.

2020. augusztus 19.

Újranyitottunk - látogatói információk

Örömmel jelentjük be, hogy több mint három hónapos szünet után múzeumunk 2020. június 23-án újra megnyitotta kapuit a látogatók előtt.

2020. augusztus 6.

Kvíz és műtárgybemutató az idei Múzeumok Éjszakáján

A vírushelyzetre való tekintettel 2020-ban rendhagyó körülmények között zajlik a Múzeumok Éjszakája: az intézmények június 27-én közösségi média felületeiken online várják az érdeklődöket, a kezdeményezéshez a Terror Háza Múzeum is csatlakozott.

2020. június 26.

Közel félezer rendszerváltoztatáskorabeli plakáttal és szórólappal bővült a múzeum Fotótára

Harminc évvel ezelőtt már csak idősebb honfitársaink emlékezhettek személyes tapasztalataikból arra, hogy mit jelentenek a szabad választások és a többpártrendszer, vagy arra, hogy milyen egy választási kampány és miért fontos, hogy az ember a szívére hallgathatva „húzza be az ikszet”. A rendszerváltoztatásnak ebben a rövid, de annál nyüzsgőbb és önfeledtebb időszakában új pártok születtek, és kevesebb mint egy éven belül három választást tartott az ország. Így a rendszerváltó pártoknak akkor nem csak az új alkotmányos kereteket kellett kialakítaniuk, hanem azt is, hogyan tudják a választópolgárokat megszólítani.

2020. június 8.