Hírek

Mátyásföldön járt a Házhoz megy a múzeum programsorozat

Rendhagyó és különleges történelemórának lehettek részesei a Corvin Mátyás Gimnázium végzős diákjai. Október 11-én, az iskola könyvtárában fogadta Boros Tamás igazgató Lakatos Dorinát, a Terror Háza Múzeum munkatársát. A fiatal előadó a „Házhoz megy a múzeum” elnevezésű ismeretterjesztő országjárás keretében az 1956-os forradalom és szabadságharc előzményeiről, valamint a Rákosi korszak terrorjáról mesélt közönségének.

2023. október 11.

Nagy eszmék kicsipkézve – Sam Havadtoy kiállítása a Terror Háza Múzeumban

Többek között süket, vak és néma Leninekkel és csokornyakkendős, kalapos, a hazudozástól megnőtt orrú Sztálinokkal találkozhat a látogató a Terror Háza Múzeum "Nagy bűntetthez nagy eszme kell!" címmel szeptember 28-tól látható, Sam Havadtoy (Havadtőy Sámuel) amerikai-magyar képzőművész alkotásait felvonultató időszaki kiállításán.

2023. szeptember 28.

„NAGY BŰNTETTHEZ NAGY ESZME KELL!” – ÚJ IDŐSZAKI KIÁLLÍTÁS A TERROR HÁZA MÚZEUMBAN

Sam Havadtoy képzőművész, festő munkáiból „NAGY BŰNTETTHEZ NAGY ESZME KELL!” címmel nyílt időszaki kiállítás 2023. szeptember 28-án, a Terror Háza Múzeumban. A tárlat nyitvatartási időben, keddtől vasárnapig 10.00 óra és 18.00 óra között tekinthető meg.

2023. szeptember 27.

Aki nem akarta eltörölni a múltat

2013-ban véletlenül bukkantak egy II. Miklós orosz cárról készült festményre, a hatalmát megdöntő 1917-es forradalom vezetője, Vlagyimir Iljics Lenin portréjának hátoldalán.

2023. szeptember 27.

Rendhagyó történelemórák idén októberben is

Október 17–20. között ismét rendhagyó történelemórákkal várja a középiskolás diákokat a Terror Háza Múzeum. Történészeink őszi előadásaikon az 1956-os forradalom mindennapjaival, a szabadságharc hőseivel, nemzetközi összefüggéseivel, valamint utóéletével ismertetik meg a hallgatóságot.

2023. szeptember 13.