Hírek

Újra Elmondjuk, hogy tudd! – történelemórák októberben

2019 őszén is várjuk a történelem iránt érdeklődő diákokat! Október 15–18 között és október 22-én történészeink, a harminc éve történt rendszerváltoztatás alkalmából előadásokon mutatják be az akkori változásokat. Ezzel egyidőben 30 éve szabadon című tablókiállításunk továbbra is megtekinthető a Terror Háza Múzeum előtt.

2019. szeptember 13.

Többezer látogató a Múzeumok Éjszakáján

A rossz idő sem szegte látogatóink kedvét a Múzeumok Éjszakáján. Programjainkra idén közel négyezren voltak kíváncsiak.

2019. június 26.

Szombaton Múzeumok Éjszakája!

2019. június 22-én este hattól hajnali kettő óráig várjuk az érdeklődőket a Terror Háza Múzeumba, egy különleges hangulatú múzeumlátogatásra, rendhagyó történelemórákkal színesítve.

2019. június 18.

Tablókiállítás a Terror Háza Múzeum előtt

„1989 a csodák éve volt és az is marad. Hosszú út vezetett ehhez a csodához. Hősök és mártírok tízezrei, bátor polgárok milliói fél évszázadon át készítették elő ezt az egyetlen évet. Boldogság volt ez a javából és a lelkünket felszabadító megkönnyebbülés. Ezekből a pillanatokból lehet szabad jövőt építeni” – mondta el Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója, a 30 éve szabadon című tablókiállítás megnyitóján június 16-án.

2019. június 17.

Sok érdeklődő pódiumbeszélgetésünkön és dedikálásainkon az Ünnepi Könyvhéten

A kánikula ellenére is szép számmal eljöttek meghallgatni Békés Márton, Kormos Valéria és Tallai Gábor pódiumbeszélgetését a 90. Ünnepi Könyvhéten, a Duna-korzón. A szerzők most megjelent kiadványai mellett a rendszerváltoztatásról is szó esett.

2019. június 16.