Hírek

A KKETTK Alapítvány új kiadványai és programjai a 93. Ünnepi Könyvhéten

Három új kötettel jelentkezik az idei Ünnepi Könyvhéten a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány. Az érdeklődők megvásárolhatják Schmidt Mária: Korszakhatáron, illetve Molnár Tamás: Európa zárójelben (szerk.: Békés Márton) című esszéköteteit, valamint Herzl Tivadar magyar fordításban most először megjelent naplóját (HERZL TIVADAR: NAPLÓ 1895–1904, szerk.: Baczoni Dorottya). Az Alapítvány számos egyéb kiadványával is várja az olvasókat a Vigadó tér Duna-korzó felőli standjánál, ahol naponta dedikálnak majd a szerzők. Június 11-én 11 órától pedig pódiumbeszélgetést tartunk a Vigadó téri színpadnál Schmidt Mária Korszakhatáron című kötetéről. A Széchenyi-díjas történészt, a Terror Háza Múzeum főigazgatóját Baczoni Dorottya történész, a XX. Század Intézet igazgatója kérdezi majd.

2022. június 2.

Hősöket láthatunk a Dósa nádor tér installációin

„Együtt, szabadon” – Magyar Cigány Hősök címmel nyílt időszaki kiállítás pénteken a Dósa nádor téren; a hivatalos megnyitó szombaton délután volt a Déri Múzeum dísztermében, ahol Lakatos Mónika és Rostás Mihály Mazsi koncertje kísérte a rendezvényt. A Terror Háza utazó kiállításával azokra a cigány hősökre hívják fel a figyelmet, akik a magyarokkal közös történelmük során sokat tettek a hazáért, saját közösségük felemelkedéséért.

2022. május 17.

A magyar cigányság hősei – Nagyecsedre ért az Együtt, szabadon – Magyar Cigány Hősök kiállítás

Az Együtt, szabadon – Magyar Cigány Hősök című tárlat május 19-éig látható Nagyecseden.

2022. május 17.

Berettyóújfalura érkezett Magyar cigány hősök című időszaki kiállítás

Az Együtt, szabadon - Magyar cigány hősök időszaki kiállítás megnyitóját 2022. április 29-én tartották a Nadányi Zoltán Művelődési házban. A megnyitót követően a Lakatos Mónika FolkTrió adott élő koncertet. A kiállítás 2022. május 5-ig megtekinthető.

2022. május 2.

Kiskunhalasra érkezett az Együtt, Szabadon kiállítás

Kiskunhalason a Közösségek Háza udvarán rendezték be a Terror Háza Múzeum Együtt, Szabadon – Magyar Cigány Hősök című vándorkiállítást, amely az 1956-os forradalom és a rendszerváltoztatás idején példaértékű szerepet vállalt magyar cigányság hősöket és a cigányság felzárkóztatását munkájukkal kiemelkedően segítő cigány közéleti személyiségeket mutatja be.

2022. április 30.