Hírek

A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja – Karig Sára (1914–1999)

Az ÁVO emberei átadták a szovjet állambiztonsági szerveknek, akik először Ausztriába, majd ítélet nélkül Vorkutára, az egyik leghírhedtebb szovjet kényszermunkatáborba deportálták. A táborban először egy agyagbányában csillésként dolgoztatták, később ápolói feladatokat is ellátott. Csak Sztálin halálát követően szabadult a Gulágról. A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából Karig Sára Gulág-fogoly történetét mutatjuk be.

2023. február 22.

A KOMMUNIZMUS ÁLDOZATAIRA EMLÉKEZÜNK – PROGRAMOK A TERROR HÁZA MÚZEUMBAN

Idén is számos programmal készül február 20. és 25. között a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából a Terror Háza Múzeum. Rendhagyó tárlatvezetésekkel, rendhagyó történelemórákkal, filmvetítéssel, emlékünnepséggel, gyertyagyújtással, ingyenes nyitvatartással és fényfestéssel emlékezünk a kommunista diktatúrák áldozataira.

2023. február 17.

Rendhagyó történelemórák februárban

A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja kapcsán, február 21. és 24. között történész munkatársaink ismét izgalmas előadásokkal várják a történelem iránt érdeklődő felsős és középiskolás diákokat a Terror Háza Múzeumban.

2023. január 17.

AZ ALAPÍTVÁNY MUNKÁJA 2022-BEN

Összefoglaló animációs videó a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány 2022-es évi munkájáról. Címszavakban: 20 éve nyitott meg a Terror Háza Múzeum; új időszaki kiállítás a Terror Háza Múzeumban, rendhagyó történelemórák; vándorkiállítások itthon és külföldön; lezárultak az alapítvány pedagógusképzései; esszépályázat; új kulturális programok a Kertész Imre Intézetben, Kertész Imre tablókiállítás, irodalmi séták; filmbemutatók; emlékérme-kibocsátás Kertész Imre tiszteletére; rendhagyó irodalomórák; Budapest 150 előadássorozat; konferenciák, könyvek és megannyi más érdekesség, ami az Alapítvány 2022-es évét jellemzi.

2023. január 1.

ÜNNEPI NYITVATARTÁS

Felhívjuk tisztelt látogatóink figyelmét, hogy az ünnepi időszakban múzeumunk nyitvatartása az alábbiak szerint alakul.

2022. december 22.