Hírek

Egy forradalom, amely már hosszú ideje megérett – Zircen járt a Házhoz megy a múzeum

November 24-ig tekinthető meg a Városházán a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány tablókiállítása „1956 – A szabadságért és a függetlenségért” címmel. De vajon milyen utak vezettek az eseményekhez, s mikor is kezdődött valójában a forradalom, arról Balogh Gábor, a Terror Háza Múzeum vezető történésze beszélt Zirc város emlékező ünnepségén.

2023. október 20.

„Nagyon érdekes volt és sok új dolgot megtudtam”

Októberi rendhagyó történelemóráinkon több mint 1000 diák vett részt négy nap alatt. A tanulók Szalkszentmártonból, Érdről, Győrből, Gödöllőről, Budakesziről, Sopronból, Szentlőrincről, Berettyóújfalúból, Debrecenből, Zamárdiból, Miskolcról, Keszthelyről, Gyuláról, Pécsről, Nyíregyházáról, Szentendréről, valamint budapesti általános- és középiskolákból érkeztek.

2023. október 20.

Ismert sportolók, színészek, zenészek rendhagyó tárlatvezetésével kezdődött a Terror Háza Múzeum ünnepi programsorozata

Október 16-án, hétfőn egész nap ismert sportolók, színészek, zenészek, énekesek tartottak rendhagyó tárlatvezetéseket középiskolás diákoknak a Terror Háza Múzeumban.

2023. október 16.

1956 eseményei az Agórában – Házhoz megy a múzeum

Az ötvenhatos forradalom eseményeibe engednek bepillantást az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban péntek délután megnyílt kiállítás képei. A Terror Háza Múzeum gyűjteményének darabjai november közepéig tekinthetők meg Szolnokon.

2023. október 13.

OKTÓBER 23-A ALKALMÁBÓL ISMÉT RENDHAGYÓ TÁRLATVEZETÉSEK ÉS TÖRTÉNELEMÓRÁK A TERROR HÁZA MÚZEUMBAN

Nemzeti ünnepünk, október 23. alkalmából ismét számos programmal készül a Terror Háza Múzeum. Rendhagyó tárlatvezetésekkel és történelemórákkal, gyertyagyújtással, ingyenes nyitvatartással valamint fényfestéssel emlékezünk az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire és áldozataira.

2023. október 12.