Hírek

Sztálin-világ – A kommunizmus ára című nemzetközi konferencia (2013. március 6-7.)

A Kommunizmuskutató Intézet, a Terror Háza Múzeum és a Konrad-Adenauer-Stiftung közös szervezésében került sor egy nemzetközi konferenciára, melyben bemutatásra került a sztálini éra társadalmi-gazdasági viszonyai, oktatáspolitikája, a rémuralom erőszakszervezetének működése és a diktatúrát is túlélő, eltorzított „sztálini nyelv”.

2013. március 6.

A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium idén is a Terror Háza Múzeummal együttműködve szervezte meg a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapjának programjait.

2013. február 25.

Sándor István Emléknap

A Terror Háza Múzeum adott otthont a Szalézi rend által szervezett emléknapnak, melynek aktualitása Sándor István folyamatban levő boldoggá avatása volt.

2013. február 22.

Európa szerencséje – George H. W. Bush, az USA 41. elnöke” című könyv bemutatója

A Terror Háza Múzeumban került sor a XX. Század Intézet gondozásában megjelent „Európa szerencséje – George H. W. Bush, az USA 41. elnöke” című konferenciakötet bemutatójára.

2013. január 22.

Petőfi-díj 2012

A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány által alapított és a MOL Nyrt. által támogatott Petőfi-díjat olyan jeles személyek kapják, akik az elmúlt évtizedekben kiemelkedően sokat tettek a közép-európai népek szabadságáért.

2012. december 18.