Hírek

„Magyarország szembenézése a kommunista múlttal mintaszerű”

Orbán Viktor magyar kormányfő a legszókimondóbb európai támogatója a kommunizmus bűneiről való megemlékezésnek, Magyarország vezető szerepe a kommunista múlttal való szembenézésben mintaszerű – hangoztatta felszólalásában az amerikai kongresszusban Andy Harris magyar származású képviselő. Az mno.hu írása.

2014. február 28.

Balog: a kommunista diktatúra is közös európai örökség

A kommunista diktatúra is közös európai örökség, meg kell mutatni, hogy ez nem csak kelet-európai történet – mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az osztrák-magyar határnyitás 25. évfordulójáról tartott szerdai sajtótájékoztatón.

2014. február 26.

Schmidt Mária Kovács Béla elhurcolásáról

A Terror Háza Múzeum főigazgatója a kommunizmus áldozatainak emléknapja kapcsán beszélt a Kossuth Rádióban.

2014. február 26.

Navracsics: a kommunizmus áldozatai a mi szabadságunk építőkövei

Azok az emberek, akiket a kommunizmus áldozatainak neveznek, nem az elnyomás téglakövei, hanem a mi szabadságunk építőkövei – fogalmazott Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter kedden, a kommunizmus áldozatainak emlékére tartott kormányzati megemlékezésen a budapesti Terror Háza Múzeumban.

2014. február 26.

Horváth Miklós a kommunizmus áldozatainak emléknapjáról

A Terror Háza Múzeum történésze a Kossuth Rádió Közelről című műsorában nyilatkozott a kommunizmus áldozatainak emléknapja kapcsán.

2014. február 25.