Hírek

Hősnek lenni, ellenszélben – megnyílt az Együtt, szabadon kiállítás Hodászon

2022. március 19-én, szombaton Hodászon átadták az Együtt, szabadon – Magyar cigány hősök című kiállítást. A Terror Háza Múzeum tárlata a 30 éve szabadon emlékév keretében, a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány valamint a Belügyminisztérium Roma kapcsolatokért Felelős Kormánybiztossága együttműködésében indult országjáró körútra, amelynek a Szabolcs megyei település a 12. állomása.

2022. március 21.

Erős árnyékból léptek ki a fényre

Mások mellett Bari Károly költő, Cziffra György zongoraművész, dr. Szirtes Zoltán orvos, Hága Antónia volt országgyűlési képviselő, Lakatos Menyhért író, Péli Tamás festőművész, Szakcsi Lakatos Béla zenész és Dandos Gyula diákvezér – a fotóik és rövid életrajzuk is látható, olvasható azokon a színes paravánokon, melyeket március 24-éig láthatnak mindazok, akik elsétálnak a Váci Mihály Kulturális Központ előtti térre.

2022. március 19.

Lehetetlen helyzetből alkottak nagyot - vándorkiállítás magyar roma hősökről

Magyar roma hősökről nyílt vándorkiállítás pénteken a Medgyaszay Házban. Az „Együtt szabadon” elnevezésű program alkalmával azokat a roma példaképeket mutatták be a résztvevőknek, akik az 1956-os forradalom és szabadságharc idején harcoltak a nemzetért. A tablókon azok a magyarországi romák is helyt kaptak, akik a rendszerváltás során példaértékű cselekedeteket hajtottak végre.

2022. március 16.

Hátránnyal indultak, hősök lettek a cigányok között

Együtt, szabadon – magyar cigány hősök címmel nyílt kiállítás Kaposváron a Kossuth tér és a Noszlopy utcában.

2022. március 6.

Együtt, szabadon - Magyar Cigány Hősök

Március 10-ig látható az Együtt, szabadon – Magyar cigány hősök című tárlat Zalaegerszegen, a Keresztury VMK előtti téren.

2022. március 5.