Hírek

Cigány hőseinket bemutató szabadtéri installáció Komlón

Komlóra érkezett a Terror Háza Múzeum vándorkiállítása, mely olyan magyar roma származású hősöket mutat be, akik az ’56-os forradalom és a rendszerváltozás időszakában példaértékű szerepet vállaltak közös ügyeinkért.

2022. február 19.

Brazília elnöke látogatott a Terror Háza Múzeumba

Jair M. Bolsonaro, Brazília elnöke kíséretével együtt látogatást tett múzeumunkban és Schmidt Mária főigazgató vezetésével megtekintette állandó tárlatunkat.

2022. február 18.

Tisztelegnek a magyar cigányság hősei előtt

Az ÓMÉK Olvasó előtti területen megnyílt az „Együtt, Szabadon – Magyar Cigány Hősök” szabadtéri tárlat, amelyet bárki megtekinthet február 17-ig. A vándorkiállítás az előttünk álló hónapokban összesen 25 településre látogat majd el.

2022. február 15.

20 éves a Terror Háza Múzeum

Február 24-én ünnepli megnyitásának 20. évfordulóját a Terror Háza Múzeum. A kommunizmus bukása után alig több mint egy évtizeddel olyan múzeum jött létre Magyarországon, amely méltó emléket állít a nyilas és a kommunista terror áldozatainak, nevükön nevezi a tetteseket és bemutatja a 20. századi totális diktatúrák emberellenes tetteit. Egy olyan emlékhely, ahol végre szabadon megemlékezhetünk áldozatainkról és hőseinkről.

2022. február 14.

Slachta Margit egész életében bátor volt

A valódi újítók mindig a kereszténydemokrata oldalról érkeztek - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Slachta Margit szerzetes nővér, az első női országgyűlési képviselő életét bemutató kiállítás megnyitóján, szerdán a budapesti Terror Háza Múzeumban.

2022. február 9.