HU EN

Hírek

Megtalálták Boldog Sándor István vértanú ereklyéit

A Don Bosco Szalézi Társasága Szent Istvánról elnevezett Magyar Tartománya a mai napon jelentette be sajtótájékoztató keretében nyilvánosan, hogy megtalálták a magyarországi kommunisták szalézi szerzetes áldozatának, az 1953. június 8-án felakasztott, 2013. október 19-én boldoggá avatott Sándor István vértanú ereklyéit. A sikeres sírfeltáráshoz a Terror Háza Múzeum történész-muzeológusa, B. Varga Judit végezte el a levéltári kutatásokat.

2019. március 27.

Ingyenes nyitvatartás március 15-én

Nemzeti ünnepünk alkalmából délelőtt 10 órától este 18.00 óráig ingyenesen látogatható a Terror Háza Múzeum.

2019. március 13.

„Minket nem szétszórtak a vereségek, hanem összekovácsoltak”

A közép-európai nemzeteket a fenyegetések megacélozzák, a veszteségek megerősítik – hangoztatta Tallai Gábor, a Terror Háza Múzeum programigazgatója a magyar és a lengyel antikommunista ellenállásról rendezett csütörtöki budapesti konferencián. Békés Márton, a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatója ugyanitt arról beszélt: minden országban másként, de ugyanaz ellen harcoltak az antikommunista ellenállók, akiknek szabadságvágyát csak fokozta a mind keményebb elnyomatás.

2019. március 8.

TOVÁBBI HÍREK

Kiadványok

Küzdelem az európai színtéren

Gát Ákos Bence jogász, politológus. Tanulmányait Párizsban és Strasbourgban végezte, itt szerzett jogász, politológus és közigazgatási diplomát. Szakterületei: a francia–magyar kapcsolatok, az európai jog és az európai politika. 2014-től a Szegedi Tudományegyetem oktatója, valamint az Igazságügyi Minisztérium miniszteri kabinetjének munkatársa. 2018-ban az Európai Parlament elnöki kabinetében dolgozott.

TOVÁBBI KIADVÁNYOK