Hírek

Schmidt Mária: A diktatúrák soha többé nem térhetnek vissza

Erről a Terror Háza Múzeum főigazgatója beszélt a totalitárius diktatúrák áldozatainak európai emléknapja alkalmából szervezett séta utáni megemlékezésen, az Andrássy út. 60. alatti épület mellett. Az eseményen Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere is felszólalt.

2018. augusztus 24.

Emlékezzünk a totalitárius diktatúrák áldozataira!

Augusztus 23-án, a Totalitárius Diktatúrák Áldozatainak Európai Emléknapján a nemzetiszocialista és kommunista diktatúrák áldozatainak emléke előtt hajtunk fejet.

2018. augusztus 21.

Ingyenesen látogatható a Terror Háza Múzeum augusztus 20-án

Nemzeti ünnepünk alkalmából állandó és "Az akció fedőneve: Lenin – Német pénzzel Oroszország ellen" című időszaki tárlatunk előzetes regisztráció nélkül, ingyenesen tekinthető meg.

2018. augusztus 13.

Szovjet katonának öltöztetett madárijesztő, romos utcák, fegyveres forradalmárok

A Terror Háza Múzeum Fotótárában közzétett több mint 400 darabból álló ’56-os válogatásról B. Varga Judit történész–muzeológus beszélt az M5 Kulturális Híradójában.

2018. július 11.

Ottó Ferenc zeneszerző hagyatéka a váci börtönévekből

A Terror Háza Múzeum a közelmúltban egyedülálló műtárgyegyüttesre tett szert. A jelentős mennyiségű kézírásos dokumentum Ottó Ferenc zeneszerző (1904-1976) életművéből való. Különlegességét az adja, hogy döntő többségük a zeneszerző kézírásával, ceruzával írott munka, melyet a művész a Váci Fegyház és Börtön falai között vetett papírra 1950-től 1956-ig tartó fogsága idején.

2018. június 27.