Hírek

„Vannak hőseink, akikből erőt meríthetünk”

Az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság kezdeményezésére a Magyar Posta alkalmi bélyegblokk kiadásával tiszteleg az első világháború hősei előtt. A tíz katonát bemutató bélyegívet október 25-én mutatták be a Terror Háza Múzeumban.

2018. október 26.

"Mindannyian 1956 büszke örökösei vagyunk"

A magyarok szinte minden forradalma és szabadságharca negatív eredménnyel zárult, de végül pozitív – megmaradás, haza és szabadság – lett a végeredmény – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök október 23-án a Terror Háza Múzeum előtt tartott emlékünnepségen. Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója ugyanitt hangsúlyozta, 1956-ban a magyar kommunisták és a megszálló szovjet birodalom azzal szembesült, hogy tízévnyi terroruralom sem volt képes megtörni a magyarok gerincét.

2018. október 23.

Tájékoztató október 23-i nyitvatartásunkról

Nemzeti ünnepünkön a Terror Háza Múzeum ingyenesen látogatható.

2018. október 19.

1956 hősei a magyar szuverenitásért küzdöttek

2018-ban is nyilvánvaló, hogy szuverenitás, függetlenség és önállóság nélkül nem tudja elérni céljait egy nemzet, és az október 23-i ünnepségeket is ennek jegyében szervezik – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő a Terror Háza Múzeum előtt tartott keddi sajtótájékoztatóján.

2018. október 16.

Elmondjuk, hogy tudd! – történelemórák októberben

Idén ősszel is várjuk a történelem iránt érdeklődő diákokat! Október 24–26. között történészeink előadásokon mutatják be többek között a 62 évvel ezelőtti forradalom és szabadságharc történéseit, a lakótelepek világát, a "gulyáskommunizmust", a balatonfelvidéki ellenállócsoport tevékenységét, Mindszenty József bíboros-hercegprímás diktatúrák elleni küzdelmét, valamint Kádár János életét. A rendezvénysorozat részeként Tallai Gábor, a Terror Háza Múzeum programigazgatója is előadást tart az ’56-os Emlékév képregényéről, a Budapest Angyaláról.

2018. szeptember 24.