Hírek

Idén is Elmondjuk, hogy tudd! – történelemórák februárban

2019-ben is várjuk a történelem iránt érdeklődő diákokat! Február 19–22. között történészeink, a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából előadásokon mutatják be többek között Lenin és az 1917-es „nagy októberi szocialista forradalom” történetét. Az előadások tematikájához kapcsolódó „Az akció fedőneve: Lenin – német pénzzel Oroszország ellen” című időszaki kiállításunk február 28-ig tekinthető meg a Terror Háza Múzeumban.

2019. január 23.

Januári karbantartás a Terror Háza Múzeumban

Múzeumunk 2019. január 7. és 14. között karbantartási munkák miatt zárva tart.

2018. december 11.

„Václav Klaus a jelenünk formálója és a jövő alkotója”

Václav Klaus, a Cseh Köztársaság volt államfője és miniszterelnöke kapta idén a Petőfi-díjat. Az ünnepélyes díjátadót a Terror Háza Múzeumban tartották.

2018. december 10.

Karácsonyi könyvvásár

December 1. és 31. között karácsonyi könyvakciót tartunk a Terror Háza Múzeumban. A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány kiadványai 50 %-os kedvezménnyel vásárolhatók meg a múzeum könyvesboltjában.

2018. november 30.

„Mérföldkő, amely közel hozza Tisza Istvánt”

Tisza István egykori miniszterelnök halálának századik évfordulója alkalmából adták ki újra a januárban elhunyt Tőkéczki László történész Tisza Istvánról írt monográfiáját. Az alkotást október 30-án mutatták be a Terror Háza Múzeumban.

2018. október 31.