Hírek

Májusig még látogatható az időszaki kiállításunk

Az akció fedőneve: Lenin – Német pénzzel Oroszország ellen című időszaki kiállításunkat a nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbítottuk 2019. május 1-jéig.

2019. március 4.

„A kommunizmusnak nincsenek hősei, csak áldozatai”

A kommunizmus mindent el akart pusztítani, amitől súlya van az emberi életnek – jelentette ki Schmidt Mária, a kommunizmus áldozatainak emléknapján, a Terror Háza Múzeum és a Fidelitas közös megemlékezésén. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszédében kiemelte, mértékadó becslések szerint világszerte 100 millió embert öltek meg a kommunista eszmerendszer nevében, de ennek sokszorosa volt a megnyomorított életek száma.

2019. február 26.

„Ebben az oltóanyagban százezrek szenvedése állt össze ellenanyaggá”

Ez az emléknap olyan, mint egy gyilkos vírus elleni oltóanyag. Magunkat és az utánunk következő nemzedékeket tesszük általa immunissá a totális diktatúrák mérge ellen – fogalmazott a kommunizmus áldozatainak emléknapján tartott megemlékezésen Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója. Trócsányi László igazságügyi miniszter ugyanitt arról beszélt, a kommunizmust nem jól hangzó szózatokból építették fel, hanem az áldozatok szenvedéséből.

2019. február 26.

Idén is ingyenesen tartunk nyitva a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján

Február 25-én hétfőn, a kommunizmus áldozatainak emléknapján 10-18 óráig az állandó kiállításunk előzetes regisztráció nélkül, ingyenesen lesz látogatható.

2019. február 11.

Idén is Elmondjuk, hogy tudd! – történelemórák februárban

2019-ben is várjuk a történelem iránt érdeklődő diákokat! Február 19–22. között történészeink, a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából előadásokon mutatják be többek között Lenin és az 1917-es „nagy októberi szocialista forradalom” történetét. Az előadások tematikájához kapcsolódó „Az akció fedőneve: Lenin – német pénzzel Oroszország ellen” című időszaki kiállításunk február 28-ig tekinthető meg a Terror Háza Múzeumban.

2019. január 23.