Hírek

Együtt, szabadon

A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány kampányt indított, amellyel olyan roma emberekre, a rendszerváltoztatáshoz vezető út „szabadságharcosaira” emlékezik, akiknek példaadása örökre ott áll a magyarországi cigányság előtt – mondta el Schmidt Mária Terror Háza Múzeum főigazgatója április 8-án, a Nemzetközi Roma Napon.

2019. április 9.

Megtalálták Boldog Sándor István vértanú ereklyéit

A Don Bosco Szalézi Társasága Szent Istvánról elnevezett Magyar Tartománya a mai napon jelentette be sajtótájékoztató keretében nyilvánosan, hogy megtalálták a magyarországi kommunisták szalézi szerzetes áldozatának, az 1953. június 8-án felakasztott, 2013. október 19-én boldoggá avatott Sándor István vértanú ereklyéit. A sikeres sírfeltáráshoz a Terror Háza Múzeum történész-muzeológusa, B. Varga Judit végezte el a levéltári kutatásokat.

2019. március 27.

Bemutattuk Schmidt Mária Új világ született 1918–1923 című kötetét

A Terror Háza Múzeumban tartott bemutatón Frank Füredi és Békés Márton méltatása után, a szerző elemezte az első világháború máig tartó következményeiről szóló kötetét.

2019. március 22.

Ingyenes nyitvatartás március 15-én

Nemzeti ünnepünk alkalmából délelőtt 10 órától este 18.00 óráig ingyenesen látogatható a Terror Háza Múzeum.

2019. március 13.

„Minket nem szétszórtak a vereségek, hanem összekovácsoltak”

A közép-európai nemzeteket a fenyegetések megacélozzák, a veszteségek megerősítik – hangoztatta Tallai Gábor, a Terror Háza Múzeum programigazgatója a magyar és a lengyel antikommunista ellenállásról rendezett csütörtöki budapesti konferencián. Békés Márton, a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatója ugyanitt arról beszélt: minden országban másként, de ugyanaz ellen harcoltak az antikommunista ellenállók, akiknek szabadságvágyát csak fokozta a mind keményebb elnyomatás.

2019. március 8.